Belastingvoordeel

Schenk met belastingvoordeel
Download hier een schenkingsovereenkomst

Schenk met belasting voordeel

Steun ons nu in de strijd tegen sikkelcelziekte zonder dat je dat meer kost door te profiteren van belastingvoordeel.

Zet je donaties om in een periodieke schenking en maak ze volledig aftrekbaar.
Als je schenkt aan goede doelen heb je recht op een aftrekpost, maar alleen als je jaarlijks meer schenkt dan één procent van je inkomen. Daardoor kunnen veel donateurs uiteindelijk toch niets aftrekken. Dat verandert als je je schenking laat vastleggen in een schenkingsovereenkomst voor minimaal 5 jaar. Je giften zijn in dat geval volledig aftrekbaar, zonder minimum of maximum.

Rekenvoorbeelden

Betaal je 52% belasting?  Dan betaal je met een schenkingsovereenkomst voor een jaarlijkse donatie van bijvoorbeeld 750 euro slechts 360 euro. Betaal je 42% belasting? Dan betaal je met een schenkingsovereenkomst voor een jaarlijkse donatie van bijvoorbeeld 250 euro slechts 145 euro.
Het totaal van de jaarlijkse donatie mag ook in maandelijkse termijnen worden voldaan.

Hoe regel je een periodieke schenking?

Voor een periodieke schenking hoef je niet meer naar de notaris om een akte te laten opmaken, we kunnen dat nu ook zelf regelen. Dat kan eenvoudig door onderstaand formulier uit te printen, in te vullen en in tweevoud op te sturen naar:

Het Sikkelcelfonds
Apollo 75
3769 TB. Soesterberg

Het RSIN Nummer van Het Sikkelcelfonds is 857747873

Download hier een schenkingsovereenkomst

U kunt een volledig ingevulde schenkingsovereenkomst in tweevoud naar ons op sturen. Wij zullen na ondertekening door ons, een exemplaar aan u retourneren.