Kom in actie!

Start een actieDoneer nu

Er zijn verschillende manieren hoe jij kunt helpen om meer onderzoek naar sikkelcelziekte mogelijk te maken. Dat kan al door mensen te vertellen over sikkelcelziekte. Want hoe meer mensen de ziekte kennen, hoe meer mensen bereid zijn om te doneren! Je kunt ook zelf een actie beginnen met je familie, klas, school of sportclub. Ook kan je een bestaande actie steunen.

Kom in actie voor het goede doel

Op onze actiepagina kun je eenvoudig een actie aanmaken om geld in te zamelen voor Het Sikkelcelfonds en zo onderzoek naar sikkelcelziekte mogelijk maken.

Ook Gabriella de Jong en medestudenten van horeca-opleiding Breda hebben zich ingezet voor dit prachtige doel. Naast culinaire hoogstandjes en een professionele bediening van de gasten, werd er aan alle tafeltjes ook uitleg gegeven over Sikkelcelziekte. Ze wisten hiermee bijna 500 euro op te halen!

Deel de boodschap

Deel de video met vrienden en familie, vertel hen over de ziekte en stuur eens een sikkelcelfeitje via Whatsapp.
Hoe meer mensen over sikkelcelziekte horen, hoe groter de kans is dat er meer geld wordt opgehaald voor onderzoek naar deze ernstige ziekte.

Doneer eenmalig of word donateur

Door gentherapie of een vaak risicovolle stamceltransplantatie kunnen patiënten behandeld worden. Wetenschappelijk onderzoek is juist nu van groot belang, zodat patiënten in de toekomst beter, sneller en effectiever kunnen worden geholpen. Met behulp van uw donatie willen we sikkelcelziekte verslaan!

Sikkelcelfeitje: aan de buitenkant zie je niet dat sikkelcelpatiënten ziek zijn.