Op 12 september werd het ‘Marriott Business Council Charity Golf Tournament’ op Nederlands mooiste golfclub The Dutch in Spijk georganiseerd. Stichting Sikkelcel and Friends zorgde ervoor dat de opbrengst van deze dag ten goede kwam aan Het Sikkelcelfonds.

Stichting Sikkelcel and Friends is opgericht door David Burnside, een van de oprichters van The Dutch en samen met Isaura Milano en Rasjid van Engel streven deze drie gepassioneerde ‘angels’ naar meer awareness en genezing van deze ernstige bloedziekte.

Gitta Brückmann, ‘Area Vice President Western Europe’ van Mariott, opende de avond feestelijk en er was heerlijk eten, een goed glas wijn, en de prachtige stem van Abigail Martina.

Maite Houwing, arts-onderzoeker en Sonja Teuben, verpleegkundig specialist sikkelcelziekte, beiden werkzaam in het Sophia Kinderziekenhuis, gaven uitleg over sikkelcelziekte en bespraken het belang van meer geld voor onderzoek naar deze nog veel te onbekende ziekte. Rasjid van Engel vertelde uit eigen ervaring over de pijn en de impact die deze ziekte met zich meebrengt.

Dankzij Mariott Bonvoy Hotels, golfbaan The Dutch, de gedreven veilingmeester Marcel Aldewereld, de vele prachtige veiling items maar bovenal David Burnside, werd er op deze dag maar liefst 60.550,00 euro gedoneerd voor sikkelcelziekte!