Nieuwsbrief april 2020

*|MC:SUBJECT|*
Het Sikkelcelfonds: om onderzoek naar genezing van sikkelcelziekte te ondersteunen
Beste vrienden van het Sikkelcelfonds,

Fijn dat u het Sikkelcelfonds een warm hart toedraagt. We hopen dat u graag op de hoogte wordt gehouden van nieuwe ontwikkelingen. Ook in deze moeilijke tijd voor velen, hebben wij uw steun heel hard nodig. Mocht u onverhoopt toch geen interesse hebben in het ontvangen van de nieuwsbrief, dan kunt u zich onderaan deze nieuwsbrief afmelden.
Groots nieuws!
nijntje is ambassadeur van het Sikkelcelfonds geworden. nijntje wil als ambassadeur van het Sikkelcelfonds meer aandacht voor deze ziekte en haar bekendheid gebruiken om de strijd tegen sikkelcelziekte een steuntje in de rug te geven. Ze hoopt dat er door deze aandacht meer geld beschikbaar komt voor onderzoek naar de mogelijkheid tot genezing van alle kinderen die lijden aan sikkelcelziekte, wereldwijd. Daarom heeft zij het initiatief genomen tot de campagne:
Sikkelcelziekte: te pijnlijk om niet te kennen.
TV-commercial

In maart 2020 was de commercial ‘nijntje steunt het Sikkelcelfonds’ op de TV te zien. Misschien heeft u het gemist. Bekijk de video dan hier en deel deze met uw vrienden.
#Sikkelcelfeitje
Wist u dat:
 • Sikkelcelziekte de meest voorkomende erfelijke bloedziekte is?
 • Er in Nederland duizenden patiënten bekend zijn met sikkelcelziekte? 
 • Sikkelcelziekte over de hele wereld voorkomt?
 •  Er wereldwijd jaarlijks meer dan 300.000 kinderen met sikkelcelziekte geboren worden?
 • Zonder behandeling 75% van de kinderen niet ouder wordt dan 5 jaar?
 • We op de drempel staan om sikkelcelziekte te genezen… maar daar is veel geld voor nodig.
 • Ook u kunt helpen: Sikkelcelziekte is te pijnlijk om niet te kennen!
Abri campagne

In maart 2020 was de campagne door heel Nederland op posters en borden te zien!
CBF-keurmerk

In 2019 heeft het Sikkelcelfonds behalve de ANBI-status ook het CBF-keurmerk gekregen. Deze erkenning wordt alleen gegeven aan goede doelen die aan strenge kwaliteitseisen voldoen. U kunt er daardoor van uitgaan dat het Sikkelcelfonds zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.
Ambassadeurs

Hierbij willen we heel graag de ambassadeurs van het Sikkelcelfonds: Jörgen Raymann, Remy Bonjasky en Laurien Verstraten bedanken voor hun enthousiasme en inzet. Fijn dat we ook in 2020 op jullie kunnen rekenen.
 
 

Volg onze ambassadeurs op Facebook en Instagram!
Wereld Sikkelceldag 2020

Op 19 juni is het Wereld Sikkelceldag: een dag waarop in de hele wereld extra stil gestaan wordt bij de miljoenen patiënten met sikkelcelziekte. We hadden mooie plannen voor deze dag, maar door de coronacrisis verschuiven we deze plannen naar volgend jaar. Wilt u toch iets doen op die dag? Maak dan een klein of groot bedrag over naar het Sikkelcelfonds!
Doneer nu
Enkele hoogtepunten van 2019 
 • In oktober 2019 heeft het Sikkelcelfonds voor het eerst een bijdrage kunnen leveren aan de Black Achievement Month (BAM). Met een stand waren bestuursleden aanwezig bij de opening en het galafeest met de uitreiking van de verschillende Awards. Samen met Astrid Deira, de vrouwelijke piloot van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij heeft Marjon Cnossen, voorzitter van het Sikkelcelfonds, gezorgd voor een fantastische Kinderopening van de BAM!
   
 • Met het jaarlijkse golftoernooi heeft ARAG samen met zijn zakelijke relaties het Sikkelcelfonds voor de tweede keer ondersteund. Heel graag willen we Marc van Erven, CEO van ARAG, danken voor deze prachtige bijdrage voor onderzoek naar genezing van sikkelcelziekte.
   
 • Op 12 september 2020 werd het Marriott Business Council Charity Golf Tournament op Nederlands mooiste golfclub The Dutch in Spijk georganiseerd. Dankzij de angels van Stichting Sikkelcel and Friends (David Burnside, Isaura Milano en Rasjid van Engel), Marriott Bonvoy Hotels en een zeer gedreven veilingmeester werd op die dag een prachtig bedrag opgehaald voor het Sikkelcelfonds. Hulde!!!
   
 • The Dutch for Kids (TD4Kids) heeft net als in 2018, ook in 2019 een speciale golfdag georganiseerd op The Dutch. Een deel van de opbrengst van dit evenement is, mede door een aantal van u die deze geweldige dag meemaakten door een flight aan te schaffen, wederom ten goede gekomen aan het Sikkelcelfonds, waarvoor grote dank!
Dank!

Het Sikkelcelfonds wil alle donateurs en vrienden heel hartelijke danken voor de financiële bijdrage in het afgelopen jaar. We hopen dat we ook in 2020 op u kunnen rekenen!

Door samenwerken worden we groot. Daarvoor heel veel dank aan de inzet en support van Elmas en Aschwin van patiëntenvereniging OSCAR Nederland, Chantelle van IXL, Asma van Zouka, Isaura, David en Rasjid van Sikkelcel & Friends en tenslotte nijntje / Mercis.

Elke gift is heel erg welkom. Ga naar www.hetsikkelcelfonds.nl
Start een actie
Heeft u een leuk idee om een actie te starten om zo geld in te zamelen voor het Sikkelcelfonds. Ga dan naar de actiepagina op onze website! 

Een heel leuke actie die nu loopt is de 
actie van Noest: koop een unieke houten sleutelhanger met hierop nijntje en het Sikkelcelfonds voor maar €5,95 per stuk… of twee… of drie!
Volg ons op social media en deel het met uw vrienden.
Het Sikkelcelfonds heeft nog heel veel vrienden nodig!
Website Sikkelcelfonds
Facebookpagina Sikkelcelfonds
Instagram Sikkelcelfonds
LinkedIn
Copyright © 2020 Het Sikkelcelfonds, All rights reserved.

Ons e-mailadres is:
info@hetsikkelcelfonds.nl
rekeningnummer: NL 31 FVLB 0226 8747 96

Wilt u liever geen nieuwsbrieven ontvangen?
Wijzig uw voorkeuren of Klik hier om u uit te schrijven