nijntje-kersthanger

Wat geef jij met de feestdagen?

In de nieuwsbrief van november 2021 staat alles over onze nijntje-kersthanger actie! Naast nijntje op de maan is er dit jaar een nieuwe versie bijgekomen: nijntje op de ster. Deze “wish upon a star” versie is een mooie aanvulling voor jouw kerstboom en geeft gehoor aan de wens van vele sikkelcel patiënten om, meer onderzoek naar een betere behandeling van sikkelcelziekte en in de toekomst genezing, mogelijk te maken. Lees meer in deze nieuwsbrief!

*|MC:SUBJECT|*

Wat geef jij deze feestdagen?
Openen in uw browser
Steun het Sikkelcelfonds met de aankoop van de nijntje-kersthangers! 
“Onze wens is dat er ooit genezing komt voor sikkelcelziekte”
Help jij mee de wens van vele sikkelcel patiënten werkelijkheid te laten worden? Koop dan voor 5 december een nijntje-kersthanger van Utrechts stadshout, want van elke aankoop gaat € 5,00- euro direct naar het Sikkelcelfonds! 

Naast nijntje op de maan is er dit jaar een nieuwe versie bijgekomen: nijntje op de ster. Deze “wish upon a star” versie is een mooie aanvulling voor jouw kerstboom en geeft gehoor aan de wens van vele sikkelcel patiënten om, meer onderzoek naar een betere behandeling van sikkelcelziekte en in de toekomst genezing, mogelijk te maken. 

De nijntje-kersthangers zijn ontworpen door nijntje en gemaakt door Noest.
Ze zijn lokaal, duurzaam én staan voor jouw vrijgevigheid tijdens de feestdagen. 

Laten we dit jaar samen een nijntje-hanger in de boom hangen, deel deze leuke kersthanger actie met jouw vrienden en familie voor nog meer steun.
Klik hier om te bestellen!
‘Grant’ wordt werkelijkheid!

Op 15 november heeft het Sikkelcelfonds voor het eerst Grants uitgereikt met als doel wetenschappelijk onderzoek naar een betere behandeling van sikkelcelziekte mogelijk te maken.
Deze grant is mede mogelijk gemaakt dankzij de donaties van onze donateurs en daar zijn wij heel dankbaar voor.


De Grants zijn uitgereikt aan Lena Václavu (LUMC Leiden), Corien de Groot – Eckhardt (AmsterdamUMC) en Lisa Dovern (AmsterdamUMC).

Lena Václavu (LUMC Leiden) ontvangt een Grant van €100.000,- voor onderzoek naar het ontstaan van stille herseninfarcten tgv beschadiging van kleine hersenvaatjes bij volwassen patiënten met sikkelcelziekte waarbij gebruik gemaakt wordt van een geavanceerde MRI techniek (4D-Flow-MRI).

Corien de Groot – Eckhardt (AmsterdamUMC) ontvangt een Grant van €100.000,- voor onderzoek naar neurocognitief functioneren van zeer jonge kinderen met sikkelcelziekte.

Lisa Dovern (AmsterdamUMC) ontvangt een Grant van €45.000, voor onderzoek naar het behoud van afweer van volwassen patiënten met sikkelcelziekte na transplantatie. 

Houd onze website in de gaten want de pagina ‘onderzoek’ is in de maak en zal spoedig worden gepubliceerd op onze website. Op de onderzoekspagina worden o.a. bovenstaande onderzoeken geplaatst en lopende onderzoeken die middels donaties aan het Sikkelcelfonds zijn gefinancierd.
 

Van links naar rechts: Corien de Groot, Lena Václavu, Lisa Dovern

NIEUW REKENINGNUMMER! Het Sikkelcelfonds heeft een nieuw rekeningnummer: NL18RABO 0372 0935 74.

Iedere donatie gaat voor 100% naar ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek. 
Dat kost geld, veel geld. We zouden het enorm waarderen als je het onderzoek ondersteunt met een periodieke donatie. Meer informatie over periodiek doneren is te lezen op onze website. 
Ik wil periodiek doneren
Volg ons op social media en deel het met vrienden.
Het Sikkelcelfonds heeft nog heel veel vrienden nodig!
Website Sikkelcelfonds
Facebookpagina Sikkelcelfonds
Instagram Sikkelcelfonds
LinkedIn
Copyright © 2020 Het Sikkelcelfonds, All rights reserved.

Ons e-mailadres is:
info@hetsikkelcelfonds.nl
rekeningnummer: NL 31 FVLB 0226 8747 96

Wilt u liever geen nieuwsbrieven ontvangen?
Wijzig uw voorkeuren of Klik hier om u uit te schrijven