Covid-19 Support Fund

Surinamers voor Surinamers

Opgehaald

SRD 2.124,890 – € 13.377 – U$ 674,598

Suriname gaat ons als het Sikkelcelfonds aan het hart. Het land waar veel van onze patiënten met sikkelcelziekte geboren zijn, waar hun familie & vrienden wonen, waar ze elk jaar naar toe gaan op familiebezoek. Dat Suriname nu zo hard getroffen is, doet pijn. De vele patiënten met sikkelcelziekte in Suriname hebben het nu extra moeilijk door het gebrek aan medicijnen en medische voorzieningen. Wij voelen daarom dat we als Sikkelcelfonds mee moeten helpen om de COVID epidemie het hoofd te bieden!

Wij leven met Suriname mee en roepen iedereen op Su4Su te steunen om Suriname door deze moeilijke tijd heen te helpen: het Sikkelcelfonds helpt Suriname: Si4Su!

Het bestuur van het Sikkelcelfonds,
Marjon Cnossen, Damaira Anijs, Guillaume Ellis, Marjolein Peters, Wim Moerman & Charlotte van Tuijn en Brian Dorff

“Sikkelcelziekte: te pijnlijk om niet te kennen”

Over Covid-19 Support Fund

In Suriname hebben ze ook te maken met het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van dit besmettelijke virus heeft ingrijpende gevolgen. Vooral voor de ziekenhuizen. Er is speciale apparatuur nodig, beschermmateriaal voor artsen en speciale afdelingen om besmette patiënten te kunnen behandelen zonder dat zij andere patiënten in gevaar brengen. Er is veel geld nodig om dat allemaal te kunnen realiseren. Daarom hebben drie lokale bedrijven, Staatsolie, Fernandes Concern Beheer en Surinam Plastics Manufacturing, het initiatief genomen om de particuliere sector te mobiliseren om samen financiële steun te verlenen aan de lokale zorginstellingen. Surinamers voor Suriname (SU4SU). Dit heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van het COVID-19 Support Fund.

Medisch team

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is belast met de algehele coördinatie van de opvang en behandeling van COVID-19 besmette patiënten. Een team van specialisten onderzoekt wat de landelijke behoefte is en stelt de lijst samen. Equipment en andere medische materialen worden dan besteld en rechtstreeks aan de leverancier betaald.

Transparantie

Het beheer en de controle van de in het fonds ondergebrachte middelen, ligt bij de VSB (Vereniging Surinaams Bedrijfsleven).
Elke maand wordt er aan alle partijen gerapporteerd waar de gelden voor gebruikt zijn. Een extra controle wordt uitgevoerd door het accountantskantoor Lakhisaran & Partners N.V.

bekijk de video

Welke bedrijven hebben al een bijdrage geleverd:

Naast het bedrijfsleven leveren ook particulieren een bijdrage aan het fonds. Wil je ook een bijdrage doen om Suriname te steunen? Het volledige bedrag dat je doneert komt in het Covid-19 Support Fund van SU4SU terecht. Om te doneren kun je gebruik maken van de volgende opties:

of stort op een van de volgende rekeningen:

Nederland
Bank: ING
Iban: NL10 INGB 0000 1240 00
Tnv: Het Nederlandse Rode Kruis
Tgv: Su4Su Covid-19 Fonds

Suriname
Bank: Finabank
Storting bij: VSB Covid Support Fonds
SRD: 1000665378
USD: 1000665386
EUR: 1000665394

Over SU4SU

SU4SU wil bijdragen aan het op peil brengen van de voorzieningen die nodig zijn voor de opvang en behandeling van COVID-19 besmette patiënten. Het fonds doet een beroep op andere bedrijven om hun bijdrage te leveren, zodat we samen dit virus kunnen bestrijden. Ook non-profit organisaties en particulieren kunnen meedoen door middel van het geven van donaties. Iedereen met zijn eigen verantwoordelijkheid, voor een gezonde samenleving. Wil je meer weten over SU4SU? Maak dan gebruik van de onderstaande knop.