FLY ME TO THE MOON

FLY ME TO THE MOON

Startdatum 1-1-2023

Onderzoekers: Mariana E Silva de Oliviera Nery (phD Student) en Corien Eckhardt-de groot (Emma Kinderziekenhuis, Amsterdam UMC)

Grant €25.000,-

Fly me to the moon Study

Doel

Het doel van de studie is om te onderzoeken of de extra ondersteuning met een VR bril , pijn en angst zal verminderen waardoor er minder zware pijnmedicatie nodig is en  de kinderen minder lang in het ziekenhuis opgenomen hoeven te worden.

Onderzoeksmethode

Kinderen met sikkelcelziekte kunnen tot meerdere keren per jaar plotseling zeer diepe bot pijnen krijgen, waarvoor opname in een ziekenhuis noodzakelijk is. Dit wordt een pijnlijke crise genoemd. Gemiddeld houden de klachten 5-7 dagen aan, ondanks behandeling met extra met vocht, pijnstillers en soms een bloedtransfusie.

Tijdens een pijnlijke sikkelcelcrise zijn vaak hoge doseringen pijnmedicatie (zoals een infuus met morfine) nodig om de pijn een beetje draaglijk te maken. Deze medicijnen kunnen bijwerkingen geven en kunnen niet alle elementen van de pijn wegnemen, zoals angst, somberheid en stress.

In deze studie willen  de onderzoekers het effect van virtual reality op angst en pijn tijdens pijnlijke crises onderzoeken bij kinderen met sikkelcelziekte van 6 tot 18 jaar. Hiervoor zullen  zij gebruik maken van speciaal ontwikkelde ontspanningsoefeningen, videospellen en films via een virtual reality bril.

In totaal zullen 40 kinderen in deze studie opgenomen worden. De ene helft van de kinderen zal  tijdens de opname een paar keer per dag gebruik maken van de VR bril en de andere helft  van de kinderen niet.

Een interview met Mariana Nery over het Fly me to the moon onderzoek is te lezen op onze onderzoekspagina.

 

Meer informatie

Startdatum 1-1-2023

Word vriend van het Sikkelcelfonds!

Ontvang onze nieuwsbrief met de laatste updates

De nieuwsbrief wordt 1 a 2 keer per jaar verstuurd.