Help je mee?

Lees hier de veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je antwoord op vele veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen?

Stel deze gerust via info@hetsikkelcelfonds.nl

Wij streven ernaar jouw vraag binnen vier werkdagen te beantwoorden

Algemeen

Natuurlijk kan dat! Het Sikkelcelfonds luistert graag naar je en helpt je zonodig verder. We werken heel nauw samen met alle Sikkelcelcentra in Nederland, met de patiëntenvereniging OSCAR Nederland en met IXL een patiëntenbelangenvereniging die veel praktische tools en programma’s biedt.

Sponsorbedragen vanuit het buitenland kunnen overgemaakt worden op de rekening van het Sikkelcelfonds. Hiervoor heb je een speciale IBAN en BIC-code nodig. Voor het Sikkelcelfonds is dit:
IBAN  : NL 31 FVLB 0226 8747 96
BIC     : FVLBNL22

Let op: Zorg ervoor dat je bij “onder vermelding van” noemt dat het om het Sikkelcelfonds gaat en de naam van de actie die je sponsort. Stuur vervolgens een mail naar acties@hetsikkelcelfonds.nl. Zodra de donatie door het Sikkelcelfonds is ontvangen tellen we dit op bij de sponsor teller van jouw actiepagina.

Het Sikkelcelfonds werft fondsen die ten goede komen aan baanbrekend wetenschappelijk onderzoek naar de beste behandeling en genezing van sikkelcelziekte (Klik hier!)

Ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek is van groot belang, zodat we patiënten in de naaste toekomst beter kunnen helpen. Voor iemand met sikkelcelziekte betekent dat een leven zonder pijn, zonder vermoeidheid en zonder ziekenhuisopnames. Nederlandse artsen werken zeer nauw samen

met onderzoekers in Amerika en andere Europese landen.

Het meerjaren beleidsplan en het jaarverslag vind je op deze pagina.

Het Sikkelcelfonds is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hiermee komen giften aan het Sikkelcelfonds in aanmerking voor aftrek in het kader van de inkomstenbelasting, mits de gever aan de eisen heeft voldaan die de belastingdienst hiervoor stelt.

Zie ook de pagina over belastingvoordeel bij doneren gedurende 5 jaar.

Er zijn veel verschillende manieren om het Sikkelcelfonds te steunen. Kijk bijvoorbeeld naar de actiepagina. Een factuur ontvangen is mogelijk. Geef bij sponsoring aan dat je graag als bedrijf het Sikkelcelfonds wil sponsoren en daarvoor een factuur wenst te ontvangen. Je ontvangt dan binnen 4 werkdagen een factuur via de mail.

Het CBF is de toezichthouder voor Goede Doelen. Stichtingen kunnen een Erkenning aanvragen. De dergelijke erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede doelen wordt uitgegeven. Alleen goede doelen die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen deze erkenning krijgen. Zo kan je ervan uitgaan dat Erkende Goede Doelen daadwerkelijk bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met elke euro, verantwoording afleggen en zich onafhankelijk laten controleren.

Nijntje is ambassadeur van het Sikkelcelfonds om de ziekte bekender te maken want “Sikkelcelziekte is te pijnlijk om niet te kennen”

Nijntje is lief en zorgzaam, maatschappelijk bewogen en is wereldberoemd. 

Samen met haar beste vriendinnetje nina zet zij zich  de komende jaren volop in voor het Sikkelcelfonds. Maak kinderen blij door een  speciale nijntje en nina sikkelcel knuffel te kopen waarvan een deel van de opbrengsten bestemd zijn voor het Sikkelcelfonds.

Als er onduidelijkheden zijn, dan willen we je graag kunnen bereiken. Zie ons privacystatement over wat we precies met persoonsgegevens doen.

Als je jouw naam en e-mailadres opgeeft ontvang je ook onze twee-jaarlijkse Nieuwsbrief en actuele  informatie over de besteding van donaties en ook resultaten van het onderzoek. Je kan je op ieder moment weer afmelden. 

Het is ook mogelijk om anoniem te doneren via overmaking op de rekening van Het Sikkelcelfonds: 
IBAN  : NL 31 FVLB 0226 8747 96

Schrijf een email naar info@hetSikkelcelfonds.nl  met je naam en e-mail adres. De Nieuwsbrief komt één tot twee keer per jaar uit en wordt via Mailchimp verstuurd. Het kan dus in jouw prullenmand of spambox terechtkomen.

Mijn actiepagina

Op de Media kit pagina vind je verschillende informatiebrochures (zoals bijvoorbeeld: Sikkelcelziekte, te pijnlijk om niet te kennen met illustraties van nijntje en nina) die je kunt downloaden. Zoek je nog naar iets anders: neem dan contact met ons op via info@hetsikkelcelfonds.nl

Als je wilt dat je actie niet meer zichtbaar is op onze website kun je een mail sturen naar info@hetsikkelcelfonds.nl met de naam van je actie en de vraag om deze te verwijderen. Wij zorgen er dan voor dat je actie niet meer zichtbaar is op de pagina.

Je sponsor heeft hoogstwaarschijnlijk aangegeven om de naam of het sponsorbedrag niet zichtbaar te laten zijn op jouw actiepagina.

Neem gerust contact op met info@hetsikkelcelfonds.nl. Wij kunnen je helpen met het opzetten van een nieuwe actie en allerlei tips geven!

Privacy statement

Om ons werk te kunnen doen is het Sikkelcelfonds afhankelijk van de steun van mensen zoals jij. We zijn daarom transparant over waarom we je persoonsgegevens vragen en wat we daarmee doen. We nemen je privacy heel serieus en zorgen ervoor dat je informatie bij ons veilig is. 

We vragen toestemming om jouw email-adres te gebruiken voor verzending van Nieuwsbrieven. U kunt op ieder moment de verzending ervan stoppen. Jouw naam en email adres worden dan uit het bestand verwijderd. Het Sikkelcelfonds behandelt persoonsgegevens vertrouwelijk en zorgvuldig en verwerkt gegevens in overeenstemming met de bepalingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).  

Het Sikkelcelfonds sluit elke aansprakelijkheid uit met betrekking tot de volledigheid van de informatie op deze site. De informatie op deze site kan zonder nadere aankondiging op ieder moment door het Sikkelcelfonds worden gewijzigd.