Informatie voor onderzoekers

Informatie voor onderzoekers

Op deze pagina vind je gedetailleerde informatie over de financieringsmogelijkheden en voorwaarden voor grants (subsidie) en congres- en werkbezoek beurzen.

Waarschijnlijk zal in het tweede deel van 2024 weer een nieuwe subsidieronde voor financiering van wetenschappelijke projecten plaatsvinden. 

Gedetailleerde informatie over voorwaarden en datum inzenden volgt.

Het Sikkelcelfonds vindt het belangrijk dat onderzoekers de kans krijgen om onderzoek te doen naar een betere behandeling en uiteindelijk genezing van sikkelcelziekte en in het buitenland kennis en expertise op het gebied van sikkelcelziekte opdoen en internationale contacten versterken. 

Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende beurzen.

Download hieronder meer informatie.

Soroya Beacher Beurs

Jaarlijks wordt door het Sikkelcelfonds één beurs van maximaal €5.000,- voor een werkbezoek toegekend. Indien er in een kalenderjaar meer dan één promovendus een Soroya Beacher Beurs aanvraagt, zal het bestuur van het Sikkelcelfonds een besluit nemen.

Het Sikkelcelfonds Beurs

Het Sikkelcelfonds subsidieert wetenschappelijk onderzoek en vindt het belangrijk dat onderzoekers op het gebied van sikkelcelziekte de resultaten presenteren op internationale congressen. Jaarlijks worden daarom door het Sikkelcelfonds vijf beurzen voor internationaal congresbezoek toegekend. In principe kan iedere onderzoeker eenmalig een verzoek indienen voor een vergoeding van maximaal €500,-.