DeLaMar Theater, Foto credits: Lisanne vdbr Fotografie
DeLaMar Theater - Foto Credit: Lisannevdbr Fotografie

Op 19 juni is het weer Wereld Sikkelceldag! Net als vorig jaar organiseert het Sikkelcelfonds een speciaal evenement samen met DeLaMar, het theater in Amsterdam. Het thema is ‘Samen Sterk’. De dag is bedoeld voor patiënten, familieleden, onderzoekers en andere belangstellenden. Zowel volwassenen als kinderen zijn van harte welkom en
er is voor beiden een speciaal programma.

Tijdens deze dag bieden we een uitgebreide informatiemarkt aan, waar bezoekers de kans krijgen om in gesprek te gaan met artsen en onderzoekers van de wetenschappelijke projecten die het Sikkelcelfonds ondersteunt.
Hier kunt u meer te weten komen over de nieuwste ontwikkelingen en behandelingen van sikkelcelziekte.

Daarnaast wordt er een trailer van een minidocumentaire vertoond en zal ambassadeur Jörgen Raymann een discussie leiden met experts en het publiek over de impact van stamceltransplantatie en gentherapie. Dit interactieve deel van het programma biedt een unieke gelegenheid om diepgaand inzicht te krijgen in deze baanbrekende behandelingen en hun potentiële invloed op het leven van mensen met sikkelcelziekte.

Als afsluiting van de middag is er een borrel met Surinaamse hapjes en zijn er optredens van Jayh Jawson en Ashton Brothers. Daarnaast voeren kinderen met sikkelcelziekte een speciaal voor deze gelegenheid ingestudeerde dans op. Het programma in het DeLaMar Theater duurt van 14.00 tot 17.30 uur.

You Can Never Feel My Pain

Aansluitend op het programma in het DeLaMar, opent van 18.00 tot 20.00 uur de tentoonstelling ‘You Can Never Feel My Pain’ in OSCAM aan het Bijlmerplein. Deze tentoonstelling belicht sikkelcelziekte, de nieuwe spannende mogelijkheden voor behandeling en de noodzaak van meer bloeddonoren, vooral van mensen van kleur. Voor uw gemak rijdt er een bus van het DeLaMar Theater naar OSCAM.

Heb je je nog niet aangemeld? Doe dat dan snel via dit formulier. We hopen je te mogen verwelkomen op deze bijzondere dag!

Programma Wereld Sikkelceldag 2024 in DeLaMar theater