Dit is Gwen, 14 jaar. Zij heeft sikkelcelziekte en woont in Paramaribo (Suriname). Zij heeft een moeilijk jaar gehad. Gelukkig kon het Sikkelcelfonds haar deze winter verrassen met een speciale nijntje sikkelcel-knuffel om de pijn een klein beetje te verlichten. 

Met dank aan alle donateurs van de sikkelcel-knuffel actie steken wij kinderen met sikkelcelziekte in Nederland, Suriname en het Caribisch gebied een hart onder de riem!

De crowdfundingsactie

In september 2020 startte het Sikkelcelfonds een crowdfundings actie om kinderen met sikkelcelziekte te kunnen verrassen met een nijntje of nina sikkelcel-knuffel. Kinderen met sikkelcelziekte liggen vaak in het ziekenhuis en missen daardoor school en hun vriendjes. Nijntje doet de pijn van deze kinderen een beetje verlichten.

Nijntje en nina op reis

Door het succes van onze crowdfundingsactie en het ontvangen van andere gulle donaties is er genoeg geld ingezameld om deze winterperiode kinderen met sikkelcelziekte in Suriname, Nederland en het Caribisch gebied blij te maken met een nijntje of nina sikkelcel-knuffel.

Wij willen iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt ontzettend bedanken voor de steun en de donaties. Blijf ons volgen op onze socialmedia kanalen @hetsikkelcelfonds, zodat je onze updates over de reis van nijntje en nina naar kindjes met sikkelcelziekte niet mist.

Heb jij een kindje met sikkelcelziekte en is hij/zij in Nederland onder controle in het ziekenhuis?

In december worden de nijntje en nina’s verstuurd naar de ziekenhuizen in Nederland. Nijntje en nina wachten daar geduldig af tot jouw kindje op controle komt, zodat een nijntje of nina knuffel mee naar huis kan worden genomen.