Panelgesprek met experts tijdens Wereld Sikkelceldag in DeLaMar, Amsterdam
Panelgesprek met experts tijdens Wereld Sikkelceldag in DeLaMar, Amsterdam

Terugblik op Wereld Sikkelceldag 2024 in DeLaMar - Aftermovie!

Het was een bijzondere middag op Wereld Sikkelceldag 2024, woensdag 19 juni. Wij organiseerden een inspirerend evenement in DeLaMar, het theater in Amsterdam met als thema ‘Samen Sterk’. Het evenement werd druk bezocht door patiënten, familieleden, onderzoekers en andere belangstellenden. Voor zowel volwassenen als kinderen was er genoeg te zien, te leren en te beleven.

De dag begon met een informatieve markt waar bezoekers in gesprek konden gaan met artsen en onderzoekers over de nieuwste ontwikkelingen en behandelingen van sikkelcelziekte. Ook wij hadden hier een drukbezochte stand.           
Na afloop verplaatste het programma zich naar de theaterzaal voor onder andere een panelgesprek over stamceltransplantatie met bijdragen van Dr. Erfan Nur, Dr. Mieke van Haelst en Dr. Alex Mohensy. 

We vertoonden ook de trailer van de indringende mini-documentaire ‘Het bijzondere verhaal van Durkey Jozefzoon’, waarin onze ambassadeur Laurien Verstraten hem volgt voor en na zijn stamceltransplantatie, die mogelijk was door zijn dochter als donor. De film is nu te bekijken op onze website. 

Een van de andere hoogtepunten tijdens Wereld Sikkelceldag 2024 was de onthulling van onze nieuwe ambassadeur, Jayh Jawson! Zijn naam werd bekendgemaakt door drie van onze andere ambassadeurs: Edson Da Graça, Laurien Verstraten en Carolina Dijkhuizen, die Jayh op het podium welkom heetten.

Het interactieve programma voor de kinderen met een dans ingestudeerd onder begeleding van de DAT! school en de optredens van de Ashton Brothers en Jayh Jawson maakten de dag compleet. Als afsluiting van de middag genoten de gasten van een borrel met Surinaamse hapjes en bijzondere optredens.

We kunnen nu al niet wachten tot volgend jaar en hopen samen met alle bezoekers en betrokkenen dan nog meer aandacht te vragen voor sikkelcelziekte. Bekijk hier de aftermovie om de hoogtepunten van deze bijzondere dag opnieuw te beleven.