Jayh Jawson ambassadeur van het Sikkelcelfonds
Jayh Jawson ambassadeur van het Sikkelcelfonds

Jayh Jawson nieuwe ambassadeur van het Sikkelcelfonds

Amsterdam, 20 juni 2024 – Het Sikkelcelfonds is trots om aan te kondigen dat zanger en presentator Jayh Jawson, ook wel bekend als Jayh, zich heeft aangesloten als nieuwe ambassadeur. Dit werd vandaag, op Wereld Sikkelceldag, tijdens het evenement “Samen Sterk” in het Amsterdamse theater DeLaMar bekendgemaakt.

Jayh is geen onbekende voor het Sikkelcelfonds. Vorig jaar gaf hij een spetterend optreden tijdens Wereld Sikkelceldag en liet hij duidelijk zien hoe warm het Sikkelcelfonds hem aan het hart ligt. We zijn dan ook ontzettend blij dat hij zijn voortdurende betrokkenheid nu officieel maakt door ambassadeur te worden. Hij voegt zich bij onze enthousiaste groep ambassadeurs Remy Bonjasky, Edson da Graça, Jörgen Raymann, Laurien Verstraten, John Williams, Carolina Dijkhuizen en nijntje.

Jayh: Ik ben ambassadeur van het Sikkelcelfonds omdat ik geloof dat bewustwording van deze ziekte kan zorgen voor meer steun, ook financieel, en dat brengt ons weer een stap dichter bij genezing.” 

Wereld Sikkelceldag
Elk jaar op 19 juni is het Wereld Sikkelceldag. Vandaag organiseerde het Sikkelcelfonds in samenwerking met DeLaMar het evenement “Samen Sterk” Hier kwamen patiënten, familieleden, onderzoekers en andere belangstellenden samen om bewustwording te creëren rond sikkelcelziekte. Bezoekers hadden de gelegenheid om in gesprek te gaan met artsen en onderzoekers over nieuwe ontwikkelingen en behandelingen van sikkelcelziekte. Ambassadeur Jörgen Raymann leidde een discussie over de impact van stamceltransplantatie en gentherapie. De dag werd afgesloten met optredens van Jayh Jawson en Ashton Brothers en een speciaal voor deze dag ingestudeerde dansvoorstelling door de aanwezige kinderen.

“Het Sikkelcelfonds blijft zich inzetten voor het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar sikkelcelziekte met als doel een betere behandeling en uiteindelijk genezing van deze erfelijke aandoening”. aldus Marjon Cnossen, Voorzitter van het Sikkelcelfonds: “We zijn verheugd dat Jayh ons samen met de andere ambassadeurs hierbij gaat helpen en kijken uit naar een succesvolle en bijzondere samenwerking!”