Help je mee? 

NIEUWSPAGINA

Nieuws

onderzoek naar sikkelcelziekte

Waarom is er onvoldoende aandacht en onderzoek naar sikkelcelziekte?

De vraag of discriminatie in de zorg een rol speelt in de behandeling van sikkelcelziekte is nog moeilijk te beantwoorden. Wel geeft de hoeveelheid geld die beschikbaar is voor onderzoek naar sikkelcelziekte inzicht in de ongelijkheid die er heerst.

Memnia Vasiliou winnaar Soroya Beacher Jonge Onderzoeker Prijs

Memnia Vasiliou wint de eerste Soroya Beacher Jonge Onderzoeker Prijs

Memnia Vasiliou is de winnaar van de eerste Soroya Beacher Jonge Onderzoeker Prijs van het Sikkelcelfonds. Ze is naar Nederland gekomen omdat ze de fout in het genetisch materiaal (DNA) die sikkelcelziekte veroorzaakt wil gaan repareren in bloedvormende stamcellen van patiënten.

Black lives matter: ook in de zorg

De ongelijkheid in financiering is een mogelijke verklaring voor het verschil in onderzoeksactiviteiten en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen van o.a. sikkelcelziekte. Sikkelcelziekte illustreert de achterstelling, omdat het voornamelijk mensen van kleur treft.

Grants

Aanvraag Grants Wetenschappelijk onderzoek

Het Sikkelcelfonds is zeer verheugd dat op 1 juni 2021 de call uitgegaan is voor aanvraag voor subsidie van wetenschappelijk onderzoek naar sikkelcelziekte. Er zijn 2

clubhouse event

Clubhouse event

Laat jouw stem horen op vrijdag 18 juni om 16:00 op Clubhouse.Waarom is er onvoldoende aandacht en onderzoek voor sikkelcelziekte*? De app Clubhouse is dé

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en word vriend van het Sikkelcelfonds!

De nieuwsbrief wordt 1 a 2 keer per jaar verstuurd.