Help je mee?

Kies zelf hoe

We kunnen je hulp goed gebruiken

Wil jij het Sikkelcelfonds helpen sikkelcelziekte te genezen? Dat kan op verschillende manieren.

Donatie

Zo kun je bijvoorbeeld een donatie  doen. Dat kan eenmalig, maar ook periodiek, bijvoorbeeld elke maand. Wist je dat een donatie belastingvoordeel op kan leveren?

Actie starten of steunen

Je kan ook besluiten een actie op te zetten om geld in te zamelen voor het Sikkelcelfonds. Dat kan van alles zijn. Je kunt statiegeldflessen verzamelen, een sponsorloop organiseren, geld verdienen voor het Sikkelcelfonds door klusjes te doen of zelfgemaakte dingen verkopen. Hier zie je een aantal voorbeelden van lopende acties en hier lees je hoe je zelf een actie kunt starten. Je kunt ook als bedrijf een actie starten.

Shoppen!

Ken je onze online winkel al? Hier vind je allerlei leuke producten die perfect zijn als cadeautje voor kinderen én volwassenen. Met je aankoop steun je het Sikkelcelfonds. 

Wordt vrijwilliger

We hebben heel vaak hulp nodig! Bijvoorbeeld op evenementen, voor collectes of bij administratieve dingen of redactiewerkzaamheden en vertalingen. Dankzij vrijwilligers kunnen we geld dat we anders uitgeven aan mensen, gebruiken voor onderzoek. Lees hier hoe je vrijwilliger kunt worden.

Nalaten

Je kunt het Sikkelcelfonds opnemen in je testament. Dat kan op verschillende manieren. Een notaris kan je precies vertellen hoe dit werkt. Meer weten? Lees er hier verder over.

Steunen als bedrijf

Helpen als bedrijf? Dat kan. Wil je als bedrijf, vriendengroep of familie een bijdrage leveren aan het doel van het Sikkelcelfonds, 
bedenk dan samen een leuke actie waarbij een deel van de opbrengst naar het Sikkelcelfonds gaat.

Sikkelcirkel

Sluit je aan bij de SikkelCirkel en draag bij aan onderzoek om de behandeling van sikkelcelziekte te verbeteren en uiteindelijk genezing van sikkelcelziekte te bewerkstelligen. Je laat hiermee ook jouw sociale en maatschappelijke betrokkenheid zien.