Ontmoet onze ambassadeur nijntje

Ontmoet onze ambassadeur nijntje

Ook onze ambassadeurs zijn #heldenvoorsikkelcel. Een van die helden is nijntje. Hoe goed ken jij haar? Lees verder om meer te weten te komen over dit wereldberoemde karakter en haar rol als ambassadeur van het Sikkelcelfonds.

Nijntje werd in 1955 ‘geboren’ tijdens een vakantie van Dick Bruna en zijn familie in Egmond aan Zee. Elke avond voor het slapengaan vertelde Bruna aan zijn zoon een verhaal over een wit konijn dat hij in de tuin van het vakantiehuisje had zien rondhuppelen. Deze verhalen vormden de basis voor wat nijntje zou worden. Terwijl Bruna later wat zat te tekenen, verscheen nijntje voor het eerst op papier. In de eerste boekjes zag ze eruit als een zacht speelgoedkonijn met lompe oren. Vanaf 1963 kreeg ze de puntige oren en zwarte oogjes die de lezer recht aankijken, waarmee ze vandaag de dag overal ter wereld geliefd is.

Als ambassadeur van het Sikkelcelfonds wil nijntje haar bekendheid inzetten om kinderen en volwassenen met sikkelcelziekte een hart onder de riem te steken. Ze doet dit natuurlijk niet alleen – haar beste vriendin nina helpt haar daarbij. Met de verkoop van speciale producten, zoals de nijntje en nina met maan knuffels, wordt geld ingezameld voor belangrijk onderzoek naar betere behandelingen en een mogelijke genezing van sikkelcelziekte. Naast deze knuffels zijn er nog veel meer leuke nijntje-producten speciaal voor het Sikkelcelfonds te koop, zoals het boek ‘nijntje en nina beste vriendjes’, houten decoraties en versieringen voor in de kerstboom.

Nijntjes avonturen spreken al generaties lang tot de verbeelding van zowel kinderen als volwassenen. Haar eenvoud, vriendelijkheid en warmte geven een veilig en vertrouwd gevoel: iets wat ook belangrijk is voor kinderen die dagelijks te maken hebben met de uitdagingen van sikkelcelziekte. Door haar ambassadeurschap hoopt nijntje niet alleen bewustwording te creëren, maar ook een positieve bijdrage te leveren aan de strijd tegen sikkelcelziekte.

Benieuwd naar de speciale nijntje-producten waarmee je het Sikkelcelfonds kunt steunen? Bezoek dan onze shoppagina. Wil je meer weten over nijntje zelf? Neem dan een kijkje op nijntje.nl.