Lennox: Een unieke hiphop-opera over sikkelcelziekte

Lennox: Een unieke hiphop-opera over sikkelcelziekte

Deze herfstvakantie presenteren De Nationale Opera & Ballet Amsterdam en RIGHTABOUTNOW INC. Lennox, een energieke mix van hiphop en opera, speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar. De voorstelling is gebaseerd op het bekroonde kinderboek van Zindzi Zevenbergen en vertelt het verhaal van Lennox, een jongen wiens vader aan sikkelcelziekte lijdt. Wanneer zijn vader onverwachts zonder zijn geluksketting naar het ziekenhuis gaat, besluit Lennox samen met zijn beste vriendin op avontuur te gaan om hem te helpen. Dit spannende verhaal gaat over moed, vriendschap en de ontdekking dat kennis je wereld groter maakt.

De makers achter deze bijzondere productie zijn pioniers in het Nederlandse hiphop-theater. Regisseur Marjorie Boston en librettist Maarten van Hinte hebben met hun eerdere werk al grote successen behaald. Multi-instrumentalist Bnnyhunna, bekend van zijn werk in jazz, gospel en hiphop, componeerde voor het eerst een opera. Samen brengen ze een avontuurlijk en muzikaal verhaal tot leven, met een belangrijke maatschappelijke boodschap.

Wat deze voorstelling extra bijzonder maakt, is dat het op een speelse manier ook aandacht vraagt voor sikkelcelziekte. Als bezoeker van de voorstelling kun je bovendien bijdragen aan het Sikkelcelfonds door een donatie te doen bij het kopen van je kaartjes. Hiermee ondersteun je onderzoek en betere zorg voor mensen met sikkelcelziekte. 

De 10 voorstellingen in Amsterdam vallen precies in de herfstvakantie voor regio noord en midden, en bieden een perfect uitje voor het hele gezin! Kaarten vanaf: €12,50

Kijk op de website van De Nationale Opera & Ballet voor meer informatie en om kaarten te bestellen. En om een donatie te doen natuurlijk! 

Na deze tien voorstellingen gaat Lennox vanaf januari op tournee door Nederland.